Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Patient uppfattas felaktigt vårdas enligt LPT, SU 2018-02908

En patient vårdas enligt Lagen om Psykiatrisk Tvångsvård (LPT) med beslutat slutdatum. Detta slutdatum är noterat i beslutsöversikt LPT men är inte kommunicerat till patient, närstående eller övrig vårdpersonal. Någon journaldokumentation gällande beslutat slutdatum för LPT går inte att återfinna.

Först två veckor efter att LPT formellt avslutats noterar vårdpersonal att vårdformen ändrats och att patienten vårdas enligt HSL (frivillig vård). Under dessa veckor har inga tvångsåtgärder vidtagits. Nästa dag informeras patient och närstående att vårdformen är HSL och att patienten vårdas frivilligt på avdelningen. Några dagar senare skrivs patienten ut i förbättrat skick.

Diarienummer: SU 2018-02908

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-08-23

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-01-07 13:29