Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Patient vid medvetande under narkos, SU 2016-03011

En patient sövdes med intravenösa (direkt i blodet) läkemedel. Läkemedlen tillfördes genom flera, till varandra kopplade slangset via en plastkanyl till patientens blodkärl. I dessa slangset fanns trevägskranar med vars hjälp tillförsel av läkemedlen kunde kopplas till eller stängas av. Under narkosen fick man tecken på att patienten var stressad och man fann att en trevägskran av misstag varit stängd och att tillförseln av narkosläkemedel inte skett som avsett. Patienten fick mera läkemedel och operationen avslutades utan problem. Patient led inga fysiska men av det inträffade.

Diarienr SU 2016-03011

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-09-18

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 13:51