Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Postoperativ komplikation missas och tarm måste opereras bort, SU 2016-03944

En patient opereras med titthålskirurgi på grund av blindtarmsinflammation. Operationen är komplikationsfri och patienten går hem dagen efter. Nästa dag söker patienten akut med akuta buksmärtor och kräkningar. Det hela bedöms som förstoppning och behandlas med god effekt och patienten återgår hem. På grund av fortsatta kräkningar och tillkomna diaréer söker man två dagar senare igen. Patienten är då intorkad och allmänpåverkad. Utredning visar tecken till ileus, "tarmvred", och patienten opereras akut varvid ca 1 m tunntarm måste avlägsnas. Den framtida prognosen för patienten är god, vederbörande kan förväntas få fullgod tarmfunktion.

Diarienr SU 2016-03944

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-05-09

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 14:39