Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Röntgensvar och läkarintyg sändes till fel adressat, SU 2017-03741

En relativt nyanställd medarbetare vid enhet A ska skicka ett läkarintyg till patient 1. Av misstag kommer sex stycken röntgensvar och läkarintyg till andra patienter med i samma kuvert. Då patient 1 får brevet blir vederbörande obehagligt berörd, uppsöker mottagning B vid sjukhuset, informerar om det inträffade och återlämnar de felkomna dokumenten. Mottagning B kontaktar enhet A, som finns inom annat verksamhetsområde, där man omedelbart agerar i ärendet.

Samtliga patienter är informerade om det inträffade och all medicinsk utredning/behandling har fortlöpt enligt planering. Ingen patient har, såvitt kan bedömas, kommit till fysisk skada.

Diarienummer: SU 2017-03741

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-09-21

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 11:16