Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Sen diagnostik av komplikation ger långdraget postoperativt förlopp, SU 2018-01350

En patient utreds på grund av rektala blödningar och visar sig ha cancer i ändtarmen. Patienten genomgår strålbehandling och opereras därefter med borttagande av ändtarmen. Det postoperativa förloppet blir långdraget med smärta, upprepade infektioner och läckage från operationsområdet.

Patienten söker upprepade gånger akut och behandlas bland annat för infektioner och smärta. Först sent i förloppet upptäcks att patienten, sannolikt i samband med operationen, fått en skada på urinröret och att denna skada troligen legat bakom de flesta av patientens besvär.

Diarienummer: SU 2018-01350


Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-05-23

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-01-03 18:01