Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Skickades hem trots remiss för inläggning - återfannas sedan död, SU 2017-01597

En patient med mångårig psykiatrisk problematik, i kombination med smärtproblem och tablettberoende, har sedan många år kontakt med öppenvårdspsykiatrin. För att kunna genomföra en planerad neuropsykiatrisk utredning är behandlingen för närande inriktad på drogfrihet.

Vid patientens sista kontakt med öppenvården är vederbörande klart psykiskt försämrad – ångestfylld och starkt hjälpsökande. Specialist bedömer att patienten är i behov av slutenvård och skriver remiss till psykiatrisk akutmottagning för inläggning. Beslutet dokumenteras i journalen.

På akutmottagningen får patienten gå hem efter bedömning, vid telefonkontakt nästa dag uppger sig patienten må bättre. Fyra dagar senare återfinner närstående patienten medvetslös efter tablettintag. Livräddningsinsatser görs och patienten förs till sjukhus, men dödförklaras senare.


Diarienummer: SU 2017-01597

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-11-22

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 16:49