Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Skruv kvarglömd i lungsäck vid operation, SU 2016-03730

Patient som genomgick kirurgi för lungcancer. Röntgenundersökning dagen efter operation visade ett främmande föremål i lungsäcken och föremålet visade sig vara en skruv från en sårhake. Patienten genomgick reoperation dagen efter utan komplikationer och skruven togs då bort. Skruven som blivit kvar i patienten kom från ett av bladen från den ena av sårhakarna. Skruven bestod av två delar och det var den inre skruven som släppt från sitt fäste. Patienten har inte fått några men av händelsen men medförde ett extra vårddygn.

Diarienr SU 2016-03730

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-05-10

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 14:14