Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Sökte vid upprepade gånger på grund av tilltagande huvudvärk, avled till följd av utveckling av vattenskalle, SU 2019-01136

Patient som under drygt en vecka sökte akutsjukvård vid upprepade tillfällen på grund av svår huvudvärk. Patienten hade sedan tidigare migrän, men kände inte igen besvären utan beskrev huvudvärken som ett "njurstensanfall" i huvudet.

Patienten blir vid två av dessa akutbesök inlagd på somatisk vårdavdelning med telemetriövervakning, bedömning av neurologisk status, läkemedelsbehandling, omfattande provtagningar samt två röntgenundersökningar av hjärnan. Vid sista av datorröntgen rapporterades ett avvikande svar till vårdavdelningen påföljande dag. Patienten var då utskriven men hade sökt psykiatrisk akutmottagning och blivit inlagd på vårdavdelning inom psykiatrin. Vid inskrivning på denna avdelning fångades det avvikande röntgensvaret upp, remiss skrevs för neurologkonsult men någon kontakt etablerades inte under dagen. Påföljande morgon hittas patienten gravt sänkt i medvetande varpå hjärt- lungräddning påbörjas utan framgång och patienten avlider. Obduktion visar att patienten hade en långt gången metastaserad cancersjukdom.

Vårdgivarens bedömning är dock att den aktuella patienten inte fick någon vårdskada, men händelseförloppet medförde en risk för allvarlig vårdskada om patienten haft en behandlingsbar grundsjukdom. Grundsjukdomen var i den aktuella patientens fall inte känd under den tid patienten fick vård.

Diarienummer SU 2019-01136

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-01-29

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2019-06-05 11:56