Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Spridning av MRSA mellan två patienter på barn-IVA, SU 2021-00140

Två barn med långa och komplicerade vårdförlopp vårdades vid två tillfällen under ca tio dagar på samma vårdrum vid intensivvårdsavdelningen. I samband med detta upptäcktes växt av MRSA hos den ena patienten och vid smittspårning samma stam hos den andra patienten.

Det har inte gått att fastställa vilken patient som först koloniserades eller vilket ursprung bakteriestammen hade. Vissa riskfaktorer för smittspridning identifierades men i vilken situation spridningen skett har inte kunnat fastställas.

Inget barn insjuknade med någon infektion med MRSA. Om ett barn insjuknat med en allvarlig infektion med MRSA när bakterien inte var känd fanns en risk att insatt antibiotikabehandling inte hade varit effektiv.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-05-26

Ärendet avslutas.

Länk till beslut

 


Senast uppdaterad: 2021-06-01 16:35