Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Spridning av multiresistenta bakterier, SU 2017-02868

Screening avseende multiresistena bakterier genomförs en gång/vecka på den aktuella avdelningen. Vid det aktuella utbrottet odlades totalt sex patienter positivt avseende ESBL (Extended Spectrum Betalactamase).

Patienterna 1, 2 och 3 vårdades samtidigt på ett rum avsett för två patienter. Efter några dagar flyttade pat 1 och 2 till varsitt enskilt rum och pat 4 flyttade in på samma rum som pat 3. Positiva odlingssvar för pat 1, 2, 3 och 4 erhölls samtidigt.

Pat 5 kom från annan avdelning och lades direkt på enskilt rum. Den Den första odlinegn på denna pat var negativ men ny odling efter sju dagar var positiv för ESBL. Pat 6 kom från annat sjukhus och lades direkt på enskilt rum. De två första odlingarna från pat 6 var negativa men den tredje var positiv för ESBL. Ingen av patienterna utvecklar någon infektion med de aktuella bakterierna.

Diarienummer: SU 2017-02868

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-11-29

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 10:50