Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Suicid efter återfall i missbruk, SU 2017-04696

En patient med alkoholberoende, depression och social fobi har tidigare genomfört ett suicidförsök. Patienten har kontinuerlig läkarbehandling och medicinering inom psykiatrin, där också suicidbedömningar görs regelbundet; suicidrisken bedöms som "moderat". Patienten erhåller också regelbundet samtalsterapi och familjesamtal.

Efter vistelse på behandlingshem är patienten under en period nykter men återfaller i såväl alkoholmissbruk som sämre psykiskt mående. Patienten avbokar sina två sista besökstider och suiciderar något senare.

Diarienummer: SU 2017-04696

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-09-03

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2019-12-13 15:00