Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Suicid efter att ha avböjt behandling, SU 2016-03700

En patient som sökte psykiatrisk akutmottagning och lades på grund av akut stressreaktion och beroendeproblematik in i slutenvård. Patienten beviljades av personliga skäl permission men valde att skriva ut sig efter endast ett dygn. Patienten tackade under vårdtiden nej till såväl uppföljning inom öppenvården som samverkan med Socialtjänsten, men rekommenderades att kontakta öppenvården efter utskrivning. Remiss sändes till patientens vårdcentral för somatisk uppföljning. Två dagar efter utskrivning uppsökte patienten ånyo psykiatrisk akutmottagning och hänvisades till öppenvården. Nästa dag inkom patienten med ambulans till somatisk akutmottagning på grund av bland annat bröstsmärtor och andningsproblematik. Patienten bedöms inte som vårdintygsmässig och avviker. Sex timmar senare suiciderar patienten.   

Diarienummer: SU 2016-03700 

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-11-22

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 14:48