Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Suicid efter kris med otillräckligt stöd, SU 2019-04155

Patient med bland annat återkommande depressioner, ångesttillstånd och impulskontrollstörning. Genomgick under öppenvårdskontakt med endast läkarbesök flera kriser utan uppföljning. Patienten tog sitt liv cirka två veckor efter senaste läkarbesöket. Under tiden för öppenvård (cirka 1,5 år) genomfördes ingen multiprofessionell teambedömning av patientens behov och patienten erhöll inte heller något regelbundet samtalsstöd, som enligt läkaranteckning hade planerats. Handläggningen av patienten avviker från det sätt som är brukligt inom specialistpsykiatrin.

Bedömningen är att händelsen sannolikt hade kunnat undvikas om patienten fått ett utökat stöd efter multiprofessionell genomlysning i teamet. Hur vården av patienter i kris med psykisk sjukdom bör ges kommer att aktualiseras.

Diarienummer SU 2019-04155

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-05-20

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2019-09-28 16:22