Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Suicid efter vård för depression, SU 2016-03112

Patient som vårdades inneliggande för svår depression episod med läkemedel och ECT. Förbättrades och efter helgpermission, som förlöpt väl, skevs patienten ut enligt planering och eget önskemål. Remitterades till Bipolärmottagning för fortsatt utredning på grund av misstanke om bipolaritet.

Dagen efter utskrivning inkommer patienten till somatisk akutmottagning efter misstanke om intoxikation. Bedöms som trött, men för övrigt ej påverkad. Förnekar själv överdosering och bedöms ej som suicidal och hemskrivs.

Några dagar senare hittas patienten livlös i vatten. HLR görs utan effekt och patienten förklaras död. Rättsmedicinsk undersökning bedömer att döden orsakats drukning varvid skärsår i handleder bidragit. Den samlade bilden talar för att dödsfallet orsakades av patientens egna avsiktliga handling.

Diarienummer: SU 2016-03112

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-07-26

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 13:53