Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Suicid snart efter avslutad tvångsvård, SU 2016-04829

En patient med genomgripande utvecklingsstörning, tidigare blandmissbruk, ADHD, autism och organisk personlighets- och beteendestörning orsakad av en hjärnskada läggs efter självskadebeteende in i psykiatrisk tvångsvård. Efter några dagars vård bedöms patienten som förbättrad och tvångsvården avskrivs. Senare samma dag önskar patienten bli utskriven. Ny läkarbedömning görs och då patienten inte bedöms som suicidal skrivs patienten ut med planerad uppföljning. Två dagar senare suiciderar patienten.

Diarienummer: SU 2016-04829

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-11-01

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 15:10