Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Suicid trots viss förbättring, SU 2017-00754

En patient med bipolär sjukdom och blandmissbruk har under flera år kontakt med öppenvårdspsykiatrin. Patienten har i anamnesen flera suicidförsök och vård enligt LPT för suicidprevention. På patientens initiativ avslutas kontakten med öppenvården och socialtjänsten informeras om detta.

Patienten söker akut och önskar inläggning på grund av suicidtankar. Suicidrisken bedöms som moderat och på grund av platsbrist blir patienten inte inlagd. Vid ett planerat återbesök en vecka senare bedöms patienten som icke suicidal och farmakologisk behandling inleds. Tre veckor senare anger sig patienten mera nedstämd men utan suicidtankar och avböjer erbjudande om fortsatt samtalskontakt. Patienten uteblir från bokat besök, suiciderar några veckor senare.

Diarienummer: SU 2017-00754

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-08-15

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 16:08