Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Suicid under pågående ADHD-utredning, SU 2016-04621

En tonåring  med komplex problematik – depression, ångest, självskadebeteende, blandmissbruk – har sedan några år kontakt med såväl BUP som Socialtjänsten. Under senaste året har de depressiva besvären tilltagit och självmordstankar/självmordsförsök har tillkommit. Patienten behandlas med antidepressiva läkemedel och familjestödjande insatser inleds. Under en kort period vårdas patienten också i sluten vård på grund av ett självmordsförsök. En planerad ADHD-utredning inleds, vid det sista läkarbesöket där bedöms patienten inte som självmordsbenägen.Tre dagar senare tar patienten livet av sig.

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-10-18

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 15:15