Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Suicid under psykiatrisk slutenvård, SU 2018-01915

En patient med mångåriga depressiva besvär vårdas frivilligt på allmänpsykiatrisk avdelning på grund av depression och suicidtankar. Då patienten under tidigare vårdepisoder gjort suicidförsök ordineras tillsyn var 15:e minut. Efter några dagars vård uppger patienten spontant en känsla av ökad trygghet och stabilitet och förnekar planer på självskadebeteende. Tillsynsgraden ändras då till "normal", vilket innebär tillsyn minst en gång per timme. Några timmar senare återfinnes patienten på toaletten efter ett hängningsförsök. HLR inledes omedelbart men patienten avlider.

Diarienummer SU 2018-01915


Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-08-29

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-10-23 13:50