Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Suiciderar efter att ha avbokat mottagningsbesök, SU 2017-04512

En patient med bipolär sjukdom, inklusive recidiverande depressioner och suicidförsök samt emotionellt instabil personlighetsstörning, har sedan flera år kontakt med specialistpsykiatrin. Patienten, som vårdats inom såväl öppen som sluten vård, har tidigare haft kontakt med beroendeverksamheten men är nu inskriven inom allmänpsykiatrin.

Patienten bedöms som nedstämd med moderat suicidrisk. Patienten uteblir från ett par planerade besök, sista gången efter att själv ha avbokat. Några dagar senare återfinnes patienten livlös efter intoxikation som bedöms avsiktligt. Återupplivningsförsök är förgäves.

Diarienummer: SU 2017-04512

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-02-16

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 12:26