Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Suicidförsök efter oklart besked om vård, SU 2017-03478

En patient med depression och tidigare suicidförsök vårdas i psykiatrisk slutenvård. I samband med frigång hämtar patienten läkemedel från sjukhusapoteket och intoxikerar sig senare med dessa.

Patienten överförs till somatisk akutvårdsavdelning. I samband med överförandet rekommenderar somatikens bakjour extravak och konvertering till tvångsvård. Psykiatrisk bakjour bedömer dock per telefon att detta inte är nödvändigt.

Nästa dag har patienten återhämtat sig och vill snarast tillbaka till den psykiatriska vården. Det dröjer dock flera timmar innan man får besked att patienten kan återvända och då kan patienten inte återfinnas. Man söker och finner att dörren till patienttoaletten är låst. Man låser upp och finner patienten hängande i en snara gjord av duschdraperiet. Patienten tas ner och återupplivningsinsatser inleds omedelbart och framgångsrikt. Patienten får inga fysiska men av det inträffade.


Diarienummer: SU 2017-03478

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-05-18

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 13:11