Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Svår ätstörning kan ha bidragit till dödsfall, SU 2018-03143

En patient med komplex psykiatrisk sjukdomsbild (PTSD, depression, ätstörningar, imperativa röster med mera) behandlas sedan flera år inom psykiatrisk öppenvård. Under sista året minskar besöksfrekvensen avsevärt, delvis beroende på patientens utlandsresor. Patienten avlider av akut hjärtsjukdom, sannolikt sekundär till ätstörningsproblematiken.
Genomförd FRAM-analys visar på brister bland annat i vårdplanering och uppföljning. Det kan inte uteslutas att ett annat nyttjande av vårdens resurser kunnat påverka vårdförloppet.

Diarienummer: SU 2018-03143

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-05-15

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-07-06 12:25