Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Svåra smärtor efter operation av urinblåsecancer togs inte hand om på ett adekvat sätt av sjukvården, SU 2019-01409

Patient som opererades för urinblåsecancer och som utvecklade en svår smärtproblematik efter operationen. Patienten sökte upprepade gånger på urologmottagningen, men hade ingen fast läkare som höll i smärtbehandlingen. Patienten återinlades upprepade gånger på vårdavdelningen utan att man fick kontroll över smärtorna.

Under de upprepade vårdtillfällena gjordes ingen närmare undersökning varför patienten hade ont och någon plan för smärtbehandling skrevs bara under ett vårdtillfälle. Efter drygt en månads inadekvat smärtbehandling inkom patienten till akutmottagningen gravt intorkad med stegrade infektionsprover. Patienten hade då en skelettinfektion i blygdbenet samt varansamling i lårmuskulaturen. Patienten fick en vårdtid på över två månader men blev till slut färdigbehandlad och skrevs ut till korttidsboende.

Diarienummer SU 2019-01409

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-08-21

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-19 13:48