Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Svårtolkade röntgenbilder kan ha fördröjt behandling, SU 2016-00531

En patient med benign långsamt växande hjärntumör opereras utan att hela tumören kan avlägsnas. Patienten följs därefter med regelbundna magnetröntgenkontroller som varierande visar långsam tillväxt eller oförändrat tillstånd hos tumören. Efter några år utvecklar patienten ett komplicerat kramptillstånd. Ny bedömning av hela bildserien visar att tumören totalt sett haft  viss tillväxt och patienten opereras på nytt. Vissa tumörrester kvarstår och patienten följs fortsatt med magnetröntgenkontroller.

SU 2016-00531

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-09-25

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 14:19