Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Tablettintoxikation kan vara suicid, SU 2017-02460

En patient med mångårigt blandmissbruk av droger tvångsvårdas på grund av drogutlöst psykos. Kontakt etableras med Socialtjänsten och klinikens öppenvård och tvångsvården övergår från sluten till öppen.

Efter några månader avslutas tvångsvården och patienten, som nu är drogfri, har tät läkarkontakt. Dock är patienten fortsatt ångestladdad med psykotiska symtom men bedöms inte som suicidal.

Två veckor efter sista läkarkontakten påträffas patienten livlös i hemmet. Obduktion visar att dödsorsaken är tablettintoxikation men kan inte fastslå huruvida intoxikationen varit avsiktlig.

Diarienummer: SU 2017-02460

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-04-24

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 10:55