Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Tranfusionskrävande blödning från central venkateter som ej varit helt stängd, SU 2019-00561

Patient som vårdas på avdelning efter operation. Fick i samband med operationen en central venkateter, CVK av tre-lumentyp.

På natten klagade patienten på tilltagande smärtor. Sjuksköterskan finner att det är stopp i ena skänkeln av CVK:n och flyttar därför droppet till en perifer venkateter för att kunna fortsätta med smärtlindringen. Patienten blir inte hjälpt av detta utan får efter ett par timmar smärtstillande medel i tablettform. Ytterligare tre timmar senare märker patienten hur det är vått i sägnen och ser blod. Man finner då att det har blött från CVK:n där trevägskranen är öppen och stängningsbygeln står i öppet läge. Patienten sjunker i blodvärde (Hb) och får två enheter blod.

Efter ytterligare några dagar kan patienten skrivas ut i förbättrat skick,  men har efter händelsen haft mardrömmar.

Diarienummer SU 2019-00561

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-03-06

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-18 12:46