Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Uppmärksamhetsinformation dokumenterades felaktigt, SU 2020-02613

Patient som fått brännskada. Övertogs från annat sjukhus för fortsatt vård. På remitterande sjukhus noterades i journalanteckning att patienten hade hereditet för malign hypertermi och detta omnämndes i den muntliga rapporten. Däremot hade uppgiften inte dokumenterats på särskilt ställe i journalen med varningssymbol enligt rutin för uppmärksamhetsinformation.

Vid inskrivning på vårt sjukhus noterar sjuksköterska ärftligheten i löpande text men inte som uppmärksamhetsinformation. Läkare dokumenterar den inte alls. Dag tre omläggs såren i anestesi med lustgas. Ingen formell anestesibedömning görs. Den använda narkosapparaten kunde innehålla rester av narkosmedel som kan utlösa malign hypertermi hos predisponerade personer. Ingen reaktion sker. När nästa omläggning planeras uppmärksammas risken i samband med narkosbedömning.

Inga konsekvenser uppstod. Det fanns en risk att rester av narkosmedel hade kunnat utlösa en malign hypertermi hos patienten vilket obehandlat är ett livshotande tillstånd.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-11-04

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-10-02 08:10