Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Utebliven behandling av lunginflammation på akutmottagningen, SU 2017-05012

Patient som inkom till akutmottagningen på grund av feber och hosta sedan flera dagar tillbaka. Patienten var dåligt syresatt och vätskebrist. Patienten bedömdes ha lunginflammation och man ordinerade vätska och antibiotika på akutmottagningen, men på grunder av bristande informationsöverföring fick patienten ingen behandling och tillståndet försämrades kraftigt. Patienten flyttades upp till vårdavdelning och därefter till intensivvård, men avled i bilden av lunginflammation.

Diarienr SU 2017-05012

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-11-28

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 12:30