Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Utebliven kallelse till ögonmottagning för uppföljning efter melanom, SU 2020-06771

Patient som opererats för malignt melanom i ögat, där första kontrollen efter operation visade goda förhållanden. Avsikten var att uppföljande kontroller skulle ske var sjätte månad, men patienten blev aldrig kallad till återbesök eftersom man missat att sätta upp patienten på väntelista.
 
När patienten så småningom hörde av sig gavs en snabb tid. Inga tecken till tumörspridning hittades, men besöket skedde först 15 månader efter tidigare kontroll. Verksamheten har nu förändrade rutiner med en specialmottagning
för cancerpatienter och digitala återbesökslistor som ersatt tidigare pappersrutiner.
 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-03-18

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2021-03-22 09:21