Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Utebliven slutenvård kan ha bidragit till dödsfall, SU 2018-03135

En patient med mångårigt avancerat missbruk av droger och läkemedel söker med egenvårdsremiss till psykiatrisk öppenvårdsmottagning.

Vid nybesöket uppklvs patienten må mycket dåligt med psykiska störningar, livsleda och svårigheter att redogöra för sin situation. På teamkonferens tio dagar senare uppfattas patientens missbruk som alltför omfattande för öppenvårdsbehandling. Öppenvårdskontakten avslutas och patienten rekommenderas att söka för inneliggande avgiftning. Patienten uppmanas också att söka akut vid abstinens.

En månad senare avlider patienten till följd av intoxikation med ett flertal läkemedel.

Diarienummer: SU 2018-03135

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-05-08

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-09 13:28