Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Utebliven uppföljning av akut patient med nedsatt andningsförmåga, SU 2020-04876

Patient med svår och långt skriden muskelsjukdom inkom till akutmottagningen med försämrad andning. Bedömningen gjordes att det fortsatta sjukdomsförloppet inte kunde påverkas i gynnsam riktning med så kallad invasiv respiratorbehandling. Patienten avled i sin grundsjukdom. Initiala kontroller av bland annat halten av koldioxid i patientens blod som var förhöjd kontrollerades inte om, vilket borde ha skett.

Även om det för den aktuella patienten inte var av avgörande betydelse för den fortsatta handläggningen var detta en allvarlig brist och medförde därför risk för allvarlig vårdskada. Utöver detta har ytterligare brister framkommit som hade medfört ökade risker för patienter med nedsatt andningsförmåga.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-01-26

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2021-01-28 19:24