Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Utebliven vårdplan kan ha bidragit till fall, SU 2018-00606

För en patient som läggs in akut görs en fallriskvärdering som utfaller positivt. Fallriskbedömningen ger hög totalpoäng men "Plan vid fallrisk" öppnas inte i journalen och inga förebyggande åtgärder dokumenteras.

Nästa dag ska patienten gå till toaletten men tar inte med sig den rollator som personalen givit vederbörande. Patienten vänder sig snabbt om, vilket personalen noterar, men man hinner inte fram innan patienten faller. Patienten slår i ena höften och uppger efter fallet smärtor därifrån. Röntgen visar två frakturer i bäckenet. Ortopedkonsult rekommenderar smärtstillning men ingen övrig åtgärd och patienten kan mobiliseras fritt.

Diarenummer: SU 2018-00606

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-04-16

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 13:14