Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Uteblivna riskbedömningar leder till fall och fraktur, SU 2017-05591

En patient, över 65 år och med ett halvårs anamnes på viktnedgång och allmänt tilltagande svaghet, inlägges akut på grund av bakteriell infektion. Patienten har under dagen svimmat i hemmet.

I samband med inskrivningen görs inga riskbedömningar. Dagen efter inskrivningen är patienten på röntgen. Vid återkomsten till avdelningen erbjuder personalen hjälp med att komma ur sängen och med ADL men patienten avböjer detta. Något senare hittas patienten på golvet bredvid sängen efter att ha försökt ta sig till toaletten på egen hand. Utredning visar lårbensfraktur som nästa dag opereras.

Diarienummer: SU 2017-05591

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-03-02

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 13:03