Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Utveckling av blodproppar i lungorna efter tarmoperation, SU 2019-03037

Patienten genomgick operation på grund av tarmblödning där en del av tarmen togs  bort. Blödningen orsakades av skada efter tidigare strålbehandling. Utredningen före operationen visade misstanke om njurtumör. Efter operationen fick patienten inte någon förebyggande behandling mot blodproppar och utvecklade efter några dagar blodproppar i båda lungorna.

Blodpropparna i lungorna medförde ett väsentligt utökat vårdbehov med blodförtunnande läkemedelsbehandling under längre tid. Blodproppar i lungorna är ett tillstånd som akut kan vara livshotande.

Diarienummer SU 2019-03037

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-10-18

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-24 10:49