Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Vårdplatsbrist medförde att patient med livshotande blodförgiftning blev kvar på akutmottagning i tio timmar, SU 2020-05319

En person inkommer till akutmottagningen kraftigt allmänpåverkad med hög puls, feber och hög andningsfrekvens. Berättar att han dagen innan hade genomgått en poliklinisk prostatabiopsi på annat sjukhus. Patienten blir redan efter några minuter läkarbedömd, ordineras dropp, blododlingar och får intravenöst antibiotika. Efter samråd med bakjour och anestesijour beslutas om inläggning med täta kontroller på vårdavdelning.

Vårdavdelningen har dock inte några lediga vårdplatser varför patienten blir kvar på akutmottagningen i tio timmar. Under hela denna tid är patienten påverkad med tecken på blodförgiftning och lågt blodtryck och får stora mängder intravenös vätska. Intensivvårdsläkare kontaktas på nytt och patienten flyttas till intensvårdsavdelning. Vårdas i fyra dygn på intensivvårdsavdelning och sedan ytterligare sju dagar på annan vårdavdelning innan utskrivning. 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-03-03

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2021-03-04 14:07