Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Bristande patientdelaktighet och samverkan inom och mellan aktörer hos patient som suiciderade, SU 2019-06144

Patient som varit i kontakt med psykiatrin sedan barndomen och där det i vuxen ålder funnit missbruks- och beroendeproblematik samt ångest och oro för sin sociala situation. Handläggningen av patienten kantades av brister i flera avseenden och där framför allt kontakten och planerade möten med patienten var otydlig från sjukvårdens sida.

Patienten tog sitt liv i ett skede när planeringen var bristfällig och där patienten inte var tillräckligt delaktig. Händelsen bedöms som sannolikt undvikbar mot bakgrund av flera brister i handläggningen som framkommit av utredningen.

Diarienummer: SU 2019-06144


Senast uppdaterad: 2020-03-02 15:28