Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Huvudkranen på syrgastub vrids inte på vilket leder till att patient blir lämnad utan syrgas, SU 2020-00924

Multisjukpatient med behov av syrgas vårdas inneliggande. Behöver uppsöka toalett och en personal som har ärende till en grannpatient hjälper patienten till toaletten.

När syrgasen kopplas över från väggfast enhet till  en portabel syrgastub vrider personalen bara på  flödesmätaren, hör att det pyser, men missar att huvudkranen inte var öppnad. Vid toaletten tar en annan personal över, men inte den som normalt är patientens ansvariga personal. Patienten burkar normalt ringa på klockan, men gör inte det vid detta tillfälle. Händelsen inträffar under avdelningens frukost och ronder. Patienten blir lämnad utan uppsikt och uppmärksammas först när anhöriga kommer efter en stund.

Patienten hade redan innan blivit försämrad varvid blododling tagits, vilken visade bakterier i blodet. Patienten blev medtagen av toalettbesöket utan syrgas och det kan inte uteslutas att detta bidragit till att patienten senare blev sämre och krävde en högre vårdnivå.

Diarienummer: SU 2020-00924


Senast uppdaterad: 2020-02-25 13:01