Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Magblödning efter canceroperation – patienten avled, SU 2020-00709

Äldre skör patient som genomgick titthålsoperation på grund av ändtarmscancer. Efter operation föll patienten flera gånger samt fick begynnande trycksår och tecken på blödning från magsäcken.

Patienten avled hastigt och obduktion visade bland annat blödande magsår. Bedömningen är att patientens död orsakades av flera bidragande faktorer, där patientens grundhälsotillstånd var av betydelse, men att händelseförloppet sannolikt var undvikbart. Brister har påvisats ibland annat flera omvårdnadsmoment och i hur bedömningar av patientens hälsotillstånd genomfördes. Patienten fick en allvarlig vårdskada genom den blödning som inte åtgärdades och som på ett väsentligt sätt bidrog till att patienten avled.

Diarienummer: SU 2020-00709


Senast uppdaterad: 2020-02-25 13:49