Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Missad lårbensfraktur, SU 2019-00508

Patient som inkommer med ambulans från sitt boende efter att ha fallit från sin rullstol och även fått denna över sig. Ambulansen har prioriterat patienten gul utifrån trauma huvud. Patienten har inte någon smärta, ter sig opåverkad och det finns ingen misstanke om blödning och synliga frakturer. Efter en timme på akutmottagningen så gör läkaren en undersökning och tar anamnes. Man finner hematom på vänster ansiktshalva och ett skrapsår på ena knät men inget anmärkningsvärt för övrigt. Patienten undersöks med CT-hjärna som inte visar någon skada. Patienten bedöms kunna åka hem och sjuktransport beställs. Under hela vistelsen på akutmottagningen, där man ser till patienten flera gånger och ändrar läge på brits, uppvisar patienten inga tecken till smärta.

På boendet får patienten dock en allt mer tilltagande smärta. Efter fyra dagar körs patienten till akutmottagning för ortopedi där man finner en lårbensfraktur som missades vid den första undersökningen. Patienten opererades och utöver förlängt lidande ingen vårdskada. Den fördröjda diagnosen och behandlingen medförde dock risk för allvarlig vårdskada.

Diarienummer SU 2019-00508


Senast uppdaterad: 2019-08-31 15:39