Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Patient hänvisas felaktigt från akutmottagning, SU 2018-00720

En patient tillkallar ambulans på grund av trötthet och värk i kroppen. Ambulanspersonalen bedömer patienten och finner att vederbörande kan åka sjuktransport till akutmottagningen. En närstående kör in patienten i egen bil och patienten inkommer till akuten med bedömning och journal från ambulanspersonalen.

På akuten gör sjuksköterska ny fullständig bedömning, inklusive EKG och infektionsprover som är måttligt förhöjda. Av oklara och icke dokumenterade skäl får patienten därefter en lägre prioritering än ambulans-personalen.Sjuksköterskan bedömer att EKG är utan anmärkning och att patienten troligen har en lunginflammation som kan handläggas på vårdcentralen varför patienten hänvisas från akuten. Datortolkningen av EKG var dock inte invändningsfri och skulle ha vistas för läkare. Nästa dag hittas patienten avliden i sitt hem, obduktion visar magblödning.

Diareummer: SU 2018-00720


Senast uppdaterad: 2018-05-28 12:46