Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Patienten fick dialyskrävande njursvikt efter njurblödning, SU 2020-01253

Patient med endast en njure som fungerade på grund av tidigare skador. Patienten drabbades av upprepade blödningar från fungerande njure som medförde upprepade vårdtillfällen utan att blödningarna upphörde. Trots omfattande utredning kunde rätt diagnos inte ställas förrän efter 2,5 månader.

Blödningarna medförde att patienten fick tilltagande njursvikt och hamnade i kronisk dialys i väntan på njurtransplantation. Diagnosen, om än ovanlig, borde ha kunnat ställts långt tidigare och patienten hade troligtvis då undgått den allvarliga vårdskadan som uppstod under handläggningstiden.

Diarienummer: SU 2020-01253


Senast uppdaterad: 2020-03-23 09:40