Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Suicidförsök på vårdavdelning efter utebliven tillsyn, SU 2020-00681

Patient med beroendeproblematik som erhöll slutenvård på grund av förhöjd suicidrisk. Vid överföringen mellan två vårdavdelningar uteblev den ordinerade tillsynen varvid patienten genomförde ett suicidförsök med efterföljande intensivvård. Denna händelse utgör en allvarlig vårdskada.

Senare under samma vårdepisod gjorde hängde sig patienten i ett gardinstångsfäste och avled. Denna senare händelse var vid tillfället inte undvikbar men det noteras att gardinstångfästen utgör en risk som man bör ta hänsyn till vid montering i rum där suicidala patienter vårdas. Denna kunskap sprids regionalt och nationellt.

Diarienummer: SU 2020-00681


Senast uppdaterad: 2020-03-02 15:33