Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Utebliven vårdplan bidrog till att patient suiciderade på vårdavdelning, SU 2019-04684

Patient med beroendesjukdom. Inkom på psykakuten efter förgiftning och självmordstankar. Patienten lades in på vårdintyg för stabilisering. I samband med planerad utskrivning till LVM gjorde patienten, trots utökad tillsyn, ett självmordsförsök som ledde till att patienten kort därefter avled.

Bidragande till händelseförloppet var utebliven vårdplan med förankring hos patienten om planerad LVM-vård och otydlig beslutsgång rörande om patienten var utskrivningsklar. Händelsen var sannolikt undvikbar varför utgången bedöms som allvarlig vårdskada.

Diarienummer: SU 2019-04684


Senast uppdaterad: 2020-03-16 14:23