Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Calici- och influensasäsongen har börjat

Publicerad 2018-12-11. Folkhälsomyndigheten uppmärksammar nu att vinterkräksjukan tagit fart och även influensaaktiviteten har ökat.

De närmaste veckorna kan vi förvänta oss en ökning av antalet smittade. Åtgärder för att begränsa smittspridning inom slutenvården ska påbörjas genast när en patient har symtom i form av kräkning och/eller diarré utan att avvakta provsvar.  
Influensaaktiviteten har ökat senaste veckan. Patient som insjuknar på avdelning ska flyttas till enkelrum. Exponerade medpatienter, det vill säga patienter som delat rum med influensasjuk, ska bedömas för eventuell profylaktisk behandling.

För mer information om hur ni minskar risken för smitta för Calici respektive Influensa, se nedan: https://www.sahlgrenska.se/for-dig-som-ar/vardgivare/vardhygien/virusgastroenterit---vinterkraksjuka/ (samlingssida vinterkräksjuka)

https://www.sahlgrenska.se/for-dig-som-ar/vardgivare/vardhygien/riktlinjer-och-rutiner/influensa-samlingssida/ (samlingssida influensa)


Senast uppdaterad: 2018-12-11 15:16