Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fördjupningsfrågor och Ledningsverktyg – Bli bättre på Vårdhygien!

Under november månad uppmärksammar vi vårdhygienisk utbildning och ledningsverktyg för god hygienisk standard. Efter önskemål om fler frågor till Hygienkörkortet introducerades under 2019 vårdhygieniskt inriktade fördjupningsfrågor i Lärplattformen. Dessa omfattar flera stora områden som exempelvis smittvägar, städning, multiresistenta bakterier och (givetvis) basal hygien. Fördjupningsfrågorna är till skillnad från Hygienkörkortet inte obligatoriska utan till för dem som vill fördjupa sin kunskap ytterligare inom Vårdhygien. Svar på samtliga frågor finns i våra rutiner.

Ledningsverktyget togs fram för att hjälpa vårdgivare att uppfylla de krav som ställs på god hygienisk standard i verksamheten. Verktyget är en checklista som kan anpassas till verksamheten och användas för egenkontroll och uppföljande riktat förbättringsarbete. Genom att regelbundet använda sig av Ledningsverktyget säkerställer man som chef att en grundläggande vårdhygieniskt god standard finns och upprätthålls över tid. 


Senast uppdaterad: 2019-11-11 13:51