Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Hög luftfuktighet

Publicerad 2018-07-26 - Med anledning av de höga sommartemperaturerna får vårdhygienenheter i landet frågor om hög luftfuktighet.

Ju varmare luften är desto mer vatten kan den innehålla. När den sedan kyls till en temperatur som är möjlig att bedriva verksamhet i, stiger den relativa fuktigheten till en nivå där kondens kan bildas på ytor och föremål t ex riskerar förvaringen i sterilförråd att påverkas.

Kom ihåg att visuellt inspektera förpackningarna innan användning! För operationsenheter och sterilteknisk enhet rekommenderas kontinuerlig eller regelbunden mätning/övervakning av luftfuktighet där sterila förpackningar förvaras. Mer information finns att läsa på:

SFVH:s hemsida

 


Senast uppdaterad: 2018-07-26 13:28