Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Legionella sommarinformation

Publicerad 2018-06-20 - I stillastående vattenledningar bildas s k biofilm med risk för tillväxt av bakterier. Legionella är en bakterie som kan överföras till luftvägarna i samband med t ex duschning och orsaka svår lunginflammation.

För att undvika Legionellatillväxt är det viktigt med bra flöde och rätt temperatur i vattensystemets alla delar. Efter långhelg, semester eller annan stängning ska därför genomspolning av kranar och duschar ske. Spola i tre minuter på mittläge för genomspolning av både varm- och kallvatten.

För övriga förebyggande åtgärder se även rutin - Vårdhygien vid legionellainfektion  


Senast uppdaterad: 2018-06-20 09:20