Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Utbrott av vancomycinresistenta enterokocker (VRE)

I samband med smittspårning har spridning av VRE upptäckts på Kungälv sjukhus. Spridningen har sannolikt inträffat under sommarperioden och berör i flera fall patienter med långa vårdtider. Chefläkare på Kungälvs sjukhus, Vårdhygien SU och Smittskydd VGR har därför i samråd beslutat om följande rekommendationer:

  • Inskrivningsodling i samband med slutenvård av patienter som vårdats inneliggande på Kungälvs Sjukhus mellan 1 maj och 30 september 2018
  • Gällande provtagning; följ Lathund smittspårningsodling avseende VRE.
  • Gällande vård av patient; bedöm riskfaktorer för smittspridning och följ befintliga riktlinjer och rutiner

Om du har frågor vänd dig i första hand till respektive kontaktteam alternativt Vårdhygiens akutlinje.


Senast uppdaterad: 2018-10-09 15:30