Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Vårdhygieniska råd avseende hög luftfuktighet och användande av fläktar inom vård och omsorg

I samband med senaste tidens värmebölja aktualiseras frågor som rör hög luftfuktighet och dess påverkan på sterilt gods, samt användning av fläktar eller kylsystem i vårdmiljö. Vi erbjuder två dokument med vårdhygieniska råd och rekommendationer som kan vara till hjälp för verksamheterna i dessa frågor, både med förslag på åtgärder samt aspekter inför riskanalys.

Hög luftfuktighet – påverkan på sterilt gods och förslag till åtgärder (Svensk förening för Vårdhygien, uppdaterad 2021-06-08)

Vårdhygieniska aspekter på AC/luftkylare och portabla fläktar vid covid-19. Version 3. (Regional rutin, uppdaterad 2021-06-03)

 

 

 


Senast uppdaterad: 2021-07-14 11:52