Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kompetensutveckling vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vad är kompetensutveckling på Sahlgrenska?

Den snabba och omfattande kunskapsutvecklingen inom hälso- och sjukvården ställer ökade krav på specialkunskaper och ett vetenskapligt förhållningssätt hos de personalkategorier som är involverade i patientens vård och rehabilitering.

Sahlgrenska akademin erbjuder tillsammans med Sahlgrenska Universitetstssjukhuset behovsanpassade utbildningar till personal inom kommun och landsting och övriga organisationer som vill utveckla och höja personalens kompetens.

Uppdragsutbildningar finns inom flera områden, t ex hjärta-kärl; ischemisk hjärtsjukdom, arytmier, hjärtsvikt m m. Neurosjukvård: rehabilitering, öron-näs och halssjukdomar, ögonsjukvård och rättsspsykiatri, existentiella frågor.

Kursdeltagare som ej uppfyller angivna krav beträffande allmän behörighet kan i förekommande fall erhålla kursintyg.

Uppdragsutbildningar syftar till att ge den studerande fördjupade och vidgade kunskaper och färdigheter inom respektive område. Samt att därigenom ge kompetens för ett specialiserat omhändertagande av alla patienter inom de olika verksamheterna.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder både hela utbildningar och enstaka kurser.


Senast uppdaterad: 2022-01-24 09:56