Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Medicinska biblioteken/SU

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har medicinska bibliotek på Mölndal, Sahlgrenska och Östra. Biblioteken ger service till sjukhusens medarbetare vad gäller kliniskt arbete, utbildning och forskning. 

Ändrade öppettider med anledning av Covid-19

  • Från 1 september har biblioteket på Sahlgrenska öppet för fysiska besök tisdagar och fredagar 8.00-16.00, lunchstängt 12.15-13.00. Konferensrummen går att boka dessa dagar.
  • Biblioteken på Mölndal och Östra är till stor del obemannade. Anställda vid Östra och Mölndal kommer in i respektive bibliotek dygnet runt med tjänsteID-kortet.
  • Alla biblioteken nås via e-post vardagar 8.00-16.00.

Informationen gäller tillsvidare och uppdateras allteftersom.

  • För närvarande kan vi endast ge service till anställda, är du student hänvisar vi dig till biblioteket på det lärosäte du tillhör.
  • Handledning sker digitalt via Skype.

Det elektroniska materialet är tillgängligt som vanligt.

Som anställd inom SU kan du ta del av aktuell information om Covid-19/Corona från olika resurser. Källorna uppdateras kontinuerligt med den senaste kunskapen och evidensen. Läs mer om Covid-19 genom att klicka här.

Aktuellt

Låna
 Böcker
E-böcker

 

Sök artiklar i
Databaser

 

Läs
Tidskrifter

 

Kontakta biblioteken

Tyvärr kan vi för närvarande inte bemanna telefonerna varje dag. Kontakta gärna biblioteken via e-post

Mölndal, R-huset
E-post: medbibl.molndal@vgregion.se

Sahlgrenska,
Vita stråket 12, målpunkt L, plan 1
E-post: medbibl.sahlgrenska@vgregion.se
Telefon: 031-342 95 59
Telefontid: tisdagar och fredagar 8.00-16.00

Östra, Huvudentrén
E-post: medbibl.ostra@vgregion.se

Kunskapsunderlag

Medicinska biblioteken har i uppdrag av ansvarig chefläkare att sprida kunskapsunderlag från SBU, Socialstyrelsen, HTA-centrum m.fl. Läs och prenumerera på det senaste Kunskapsunderlaget publicerat 2020-10-30.


Senast uppdaterad: 2020-08-26 12:01